Waterstoftherapie

Waterstof is vooral bekend als een vorm van duurzame energie.


Sinds 2007 is echter duidelijk geworden dat het ook op medisch gebied toepasbaar is. In een opzienbarende studie liet een groep Japanse onderzoekers namelijk zien dat waterstofgas hersenschade voorkomt na een beroerte bij proefdieren (link naar onderzoek).


Sindsdien zijn er zijn meer dan 1500 studies gedaan die de therapeutische voordelen van moleculaire waterstof aantonen, terwijl er bewijs is dat het bij 170 verschillende dierlijke en menselijke modellen van ziekten effectief is: Van alzheimer tot gewrichtsontsteking, en van kanker tot stemmingsstoornissen (link naar website). 


Er is onderzoek dat aantoont dat waterstoftherapie bij PostCovid goede resultaten kan hebben (link naar onderzoek).

Voor het onderzoek maakt men gebruik van een H2Booster. Dit apparaat produceert "Browns gas", een mengsel van 66% waterstof en 33% zuurstof. Dit mengsel blijkt het meest effectief voor opname van waterstof.


De deelnemers moeten dagelijks, en op den duur liefst ook wanneer men slaapt, middels een neusbril  het gas inademen voor het beoogde effect. Het gebruik is eenvoudig. Men kan tijdens het gebruik bijvoorbeeld een boek lezen of tv kijken.